Du får ikke mer moro enn du lager selv …

Tiina er en stor beundrer av japanske animasjonsfilmer og er lidenskapelig interessert i alle typer tegneserier. Dette tilfører en dimensjon der humor ofte er en integrert del av tankeprosessen under design og produksjon.

Mer Mindre

Da Tiina var rundt 12 år gammel kunne man se henne plassere sine hjemmelagde balletdanser-fugleskremsler i jordbæråkrene. På vinterstid laget hun store barokk-damer av is og snø i hagen. Familiehjemmet lå midt i skogen og barna ble gjerne underholdt av sin egen kreativitet.

Tiina minnes at hun som barn listet til seg morens symaskin så snart moren kjørte ut av oppkjørselen for å handle mat i nærmeste by 40 kilometer unna. Med symaskin og saks for hånden var det naturlig å ‘låne’ noen av mammas kjoler i passende farger for å lage ‘monstre’. Monstrene måtte naturligvis bli gjemt i et hull i veggen på loftet; som en kan tenke seg var ikke disse eksperimentene alltid hverken veldig vellykkede eller populære. De førte med seg likevel en del erfaring med forskjellige materialer og teknikker.

Det er ikke så rart at Tiina nå har spesialisert seg i design og produksjon av figurer, dukker og rekvisitter. Hun er en godt etablert kunstner med bred og variert erfaring innen tegning, maleri og skulptur. Hennes utdanning strekker seg over et tiår og inkluderer blant annet Lahti Kunst Institutt i Finland (1984-1988) og Statens Kunstakademi i Oslo (1988-1990 og 1993-1995).

Hennes forståelse av ulike materialer er ikke til å bli undervurdert, hun gir ofte råd og assistanse til etablerte kollegaer i bransjen.

Tiina er nøye og kvalitetsorientert i sitt arbeid.